Organizacija vremena

Jeste li zatrpani velikim brojem zadataka? Imate li osjećaj da u danu nemate dovoljno sati za odraditi sve što biste trebali i htjeli? Želite li više vremena za sebe, obitelj i prijatelje?

 

Ukoliko su vaši odgovori na prethodna pitanja DA, nastavite čitati...

Upravljanje vremenom čini niz tehnika koje pomažu u organizaciji vlastitih obaveza u vremenskom periodu. Cilj upravljanja vremenom jest raditi pametnije i kvalitetnije za manje vremena, a svrha upravljanja vremenom jest da vrijeme u danu u iskoristite na najbolji mogući način.

Uspješno planiranje vremenom čine:

  • zapisivanje planiranih obveza i aktivnosti

  • procjena trajanja aktivnosti

  • određivanje prioriteta

  • primjena zadanog dnevnog/tjednog plana obveza i aktivnosti.

Zapisivanjem svojih obaveza i aktivnosti dobivate pregled svega što trebate i želite obaviti, manja je vjerojatnost da ćete nešto zaboraviti, teže vas je odvratiti od obavljanja planiranih obveza, učinkovito korištenje vremena te pozitivan utjecaj na vašu motivaciju. Mjerenje trajanja pojedinih obveza vam daje mogućnost boljeg planiranja vremena, a upravo to je najveća prepreka u upravljanju vremenom i dobroj organizaciji zbog iskrivljene osobne percepcije vremena. Za određivanje prioriteta postoji niz tehnika i savjeta jer da biste postigli svoje ciljeve bitno je da se fokusirate na prioritete. Kada ste usvojili prethodno dolazi ono najvažnijeg dijela upravljanja vremenom, a to je primjena te disciplina i ustrajnost.​

 

Treba li vam pomoć u organizaciji vremena? Želite li individualni pristup, tehnike i savjete koji su prilagođeni vama i vašim potrebama? Zakažite savjetovanje.

Dosadašnja iskustva

Josipa Meštrović Špoljar

  • Instagram

Hvala na divnim konzultacijama vezanim za organizaciju vremena. Najviše od svega mi se svidjelo što dijeliš svoje iskustvo, te na vlastitom primjeru pokažeš što ti odgovara, a što ne vezano uz ovu tematiku.

I eto, dok čekam da mi stigne moj prvi pravi planer, za ovaj tjedan napravila sam tzv. vulgaris planer (iscrtan u bilježnici) s vrlo realnim dnevnim to-do listama jer ne želim ponavljati više svoju praksu pretjerivanja sa zadacima pa na kraju ne znam što bih prvo i najčešće više od pola toga uopće ne bih ispunila što mi je predstavljalo veliki stres i nezadovoljstvo.

Svakako se čujemo kada mi stigne planer i krenem križati ispunjene zadatke.

Vesna Ivanović

  • Instagram

Martina me je oduševila direktnim odgovorima i primjerima! Na konsultacijama je vodila računa o mojoj životnoj situaciji i davala savjete primjerene baš za taj kontekst. Takođe je podijelila sa mnom i svoje lične primjere iz iskustva, kao i rezultate istih. Veoma dobronamjerno i od srca. Dobila sam i mnoge alate koje me sada čine produktivnijom i zadovoljnijom sobom.

Milica Obrenović

  • Instagram

Naravno, uspela sam da se organizujem i povecćam produktivnost. Pomoglo mi je da bolje predvidim koliko će mi vremena trebati za neke zadatke pa prihvatam manje količine posla kada planiram vise da učim i obrnuto.