top of page

Organizacija vremena

Osjećaš li se zatrpano velikim brojem zadataka? Imaš li dojam da u danu nemaš dovoljno sati za odraditi sve što bi trebao? Želiš li više vremena za sebe, obitelj i prijatelje?

 

Ukoliko su tvoji odgovori na prethodna pitanja DA, nastavi čitati...

Upravljanje vremenom čini niz tehnika koje pomažu u organizaciji vlastitih obaveza u vremenskom periodu. Cilj upravljanja vremenom jest raditi pametnije i kvalitetnije za manje vremena, a svrha upravljanja vremenom jest da vrijeme u danu u iskoristite na najbolji mogući način.

Uspješno planiranje vremenom čine:

  • zapisivanje ciljeva, planiranih obveza i aktivnosti

  • procjena trajanja aktivnosti

  • određivanje prioriteta

  • plan aktivnosti na kvartalnom i mjesečnom nivou u skladu s time

  • primjena zadanog dnevnog/tjednog plana obveza i aktivnosti.

Preuzmi vodič za postavljanje ciljeva

Zapisivanjem svojih obaveza i aktivnosti dobivaš pregled svega što trebaš i želiš obaviti, manja je vjerojatnost da ćeš nešto zaboraviti, teže te je odvratiti od obavljanja planiranih obveza, učinkovito korištenje vremena te pozitivan utjecaj na tvoju motivaciju. Mjerenje trajanja pojedinih obveza ti daje mogućnost boljeg planiranja vremena, a upravo to je najveća prepreka u upravljanju vremenom i dobroj organizaciji zbog iskrivljene osobne percepcije vremena. Za određivanje prioriteta postoji niz tehnika i savjeta jer da bi postigli svoje ciljeve bitno je da se fokusiramo na prioritete. Kada usvojiš prethodno dolazi ono najvažnijeg dijela upravljanja vremenom, a to je primjena te disciplina i ustrajnost.​

Kome je namijenjena ova vrsta savjetovanja?

Savjetovanje o organizaciji vremena je namijenjeno poduzetnicima i pojedincima koji su u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu izloženi raznim situacijama, a iste ih ometaju u ostvarivanju zadanih ciljeva i zato se žele naučiti kako se nositi s nepredvidivim situacijama, planirati dugoročno i kratkoročno te ostvariti zadano.

 

Treba li ti pomoć u organizaciji vremena? Želiš li individualni pristup, tehnike i savjete koji su prilagođeni tebi i tvojim potrebama? Zakaži savjetovanje.

Dosadašnja iskustva

Zrinka Galić

  • LinkedIn

Biti solopreneur je svakako izazovno na mnogo načina jer moraš biti i CEO, i računovođa i baviti se marketingom i promocijom, dakle, gotovo jednako vremena trošiti za rad 'na' poslu koliko i za rad 'u' poslu. Zbog svega toga upravljanje vremenom mi je bio popriličan problem i jednostavno nisam sama mogla kvalitetno organizirati svoje vrijeme. I tu je savršeno uskočila Martina! Pokazala mi je tehnike i alate za pametnije određivanje prioriteta, organiziranje i iskorištavanje 'rupa' u rasporedu te preglednije vođenje evidencije zadataka. Osim što se pokazala vrlo stručnom, Martina i ja dijelimo iste vrijednosti, što mi je iznimno bitno prilikom suradnje - proaktivna je, pozitivna i motivirajuća mentorica te preporučujem njene usluge svima koji se bore s organizacijom svog (radnog) dana i poslovanja.

Josipa Meštrović Špoljar

  • Instagram

Hvala na divnim konzultacijama vezanim za organizaciju vremena. Najviše od svega mi se svidjelo što dijeliš svoje iskustvo, te na vlastitom primjeru pokažeš što ti odgovara, a što ne vezano uz ovu tematiku.

I eto, dok čekam da mi stigne moj prvi pravi planer, za ovaj tjedan napravila sam tzv. vulgaris planer (iscrtan u bilježnici) s vrlo realnim dnevnim to-do listama jer ne želim ponavljati više svoju praksu pretjerivanja sa zadacima pa na kraju ne znam što bih prvo i najčešće više od pola toga uopće ne bih ispunila što mi je predstavljalo veliki stres i nezadovoljstvo.

Svakako se čujemo kada mi stigne planer i krenem križati ispunjene zadatke.

Vesna Ivanović

  • Instagram

Martina me je oduševila direktnim odgovorima i primjerima! Na konsultacijama je vodila računa o mojoj životnoj situaciji i davala savjete primjerene baš za taj kontekst. Takođe je podijelila sa mnom i svoje lične primjere iz iskustva, kao i rezultate istih. Veoma dobronamjerno i od srca. Dobila sam i mnoge alate koje me sada čine produktivnijom i zadovoljnijom sobom.

Milica Obrenović

  • Instagram

Naravno, uspela sam da se organizujem i povecćam produktivnost. Pomoglo mi je da bolje predvidim koliko će mi vremena trebati za neke zadatke pa prihvatam manje količine posla kada planiram vise da učim i obrnuto.

bottom of page